FIGYELEM - ATENTIE

Attention

 

 

 

https://isj.educv.ro/depunere-cereri-Euro-200

 

Felhívás! A Covid-19 vírus terjrdésének meggátolasa érdekében megkerjük önöket, hogy bármilyen jellegű igazolást igényelnek írjanak az iskola e-mail címére turoczi_mozes@yahoo.com és a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk. Amennyiben e-mail-ban nem megoldható, telefonon értesítsék az osztályvezető pedagógust a problémáról.

 Megértésüket köszönjük
Kedves szülők! A Szülőföldön Magyarul pályázati borítékokat az iskolakezdést követően adjuk át, értesítjük az átadások időpontjáról.Mindenkinek egészséget, békességet,türelmet kíván a Turóczi Mózes Iskola vezetősége.

LOGIN - BELÉPŐ

2020. október 27. kedd
Szabina, Szabrina
A Nap kel 06:27-kor,
nyugszik 16:41-kor.

Holnap
Simon, Szimóna, Szimonetta
napja lesz.

Facebook like box

Facebook Like Box

TANÉVZÁRÓ

Táncos lábak, szorgos kezek találkozója

2019. július 22., hétfő, Közélet

Hétfőn kezdődött és pénteken kiállítással, előadással ért véget a kézdivásár­helyi Turóczi Mózes-iskolában a hetedik alkalommal megszervezett néptánc- és ­kézművestábor.

  • A szerző felvételeA szerző felvétele

A hatvanöt résztvevő zöme a céhes város általános iskoláinak I–IV. osztályos tanulója volt, de lemhényi, torjai és uzoni résztvevő is akadt. Ketten az Egyesült Királyságból érkeztek. A legfiatalabb résztvevő ötéves volt. László Mária táborvezetőtől megtudtuk, hogy a kézműves-tevékenységeket – gyöngyfűzést, quillingtechnikát, gyapjútárgyak készítését, szövés-fonást, kreatív műhelyt – kézdivásárhelyi tanítónők, tanárok – Csillag Mónika rajztanár, Sidó Xénia Helga biológia szakos tanár, Kaján Klára tanítónő, Cserei Izabella óvónő, Árok Szilvia tanítónő és Karsi Mária tanítónő – vezették, akiknek munkáját Torjáról Torzsa Ibolya tanítónő és két önkéntes diáklány, Kaján Rebeka tizenegyedikes és Demkó Hanna hetedik osztályos tanuló is segítette. A táncoktató Horváth Tas koreográfus volt, az élő zenei kíséretről pedig Sikó-Barabási Zselyke hegedűs gondoskodott; segítőjük Mátyás Ibolya tanítónő volt. A tábor naponta 9-től 13 óráig tartott, kétórás váltással, amíg a hatvanöt gyermek fele táncolt, addig a másik fele kézműves- és kreatív tevékenységet folytatott. A zárónap délutánján a szülők, nagyszülők és hozzátartozók megnézték a gyermekek által betanult táncokat. A tábor közös fényképkészítéssel ért véget.

https://www.3szek.ro/load/cikk/124880/tancos-labak-szorgos-kezek-talalkozoja-kezdivasarhely

 


https://www.hirmondo.ro/eletmod/cseperedo/kreativitas-vetelkedo