Okostábla és játszótér átadás a Turócziban

Jótékonykodók adománya

Tegnap egy angolórára kukkanthattunk be a Turóczi Mózes Általános Iskolában

Tegnap a Turóczi Mózes Általános Iskolában a New Fashion és Zarah Moden készruhagyárak képviselőinek jelenlétében került sor az oktatási intézménynek adományozott két interaktív tábla, valamint a Háromszéki Közösségi Alapítvány által kialakított játszótér átadási ünnepségére.

A 21. századdal lépést tartani nehéz, főleg mecénások nélkül, így a New Fashion és Zarah Moden készruhagyárak pótolják azt az űrt, amit a romániai oktatási rendszer képtelen, hiszen a két vállalkozás pár év során arra törekedett, hogy a kézdiszéki iskolákat is felsorakoztassa a 21. század követelményeihez. Így a Turóczi Mózes-iskola is két interaktív táblát kapott a készruhagyáraktól, ezzel most már öt modern oktatási eszköz szolgálja a diákokat és az oktatókat.

Tegnap Deák Albert Tóth Melitta angol szakos tanárnő osztályában nézhettük meg, mennyire vált be a tábla, s szubjektív meglátásunk szerint a diákok hatékonyabban sajátíthatják el a nyelvet. Szintén a tegnap avatták fel hivatalosan a Háromszéki Közösségi Alapítvány által az iskola udvarán létesített új játszóteret is. A két eseményről a soron következő Cseperedő mellékletünkben olvashatnak bővebben.