FIGYELEM - ATENTIE

Attention

 

 

 

https://isj.educv.ro/depunere-cereri-Euro-200

 

Felhívás! A Covid-19 vírus terjrdésének meggátolasa érdekében megkerjük önöket, hogy bármilyen jellegű igazolást igényelnek írjanak az iskola e-mail címére turoczi_mozes@yahoo.com és a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk. Amennyiben e-mail-ban nem megoldható, telefonon értesítsék az osztályvezető pedagógust a problémáról.

 Megértésüket köszönjük
Kedves szülők! A Szülőföldön Magyarul pályázati borítékokat az iskolakezdést követően adjuk át, értesítjük az átadások időpontjáról.Mindenkinek egészséget, békességet,türelmet kíván a Turóczi Mózes Iskola vezetősége.

LOGIN - BELÉPŐ

2021. április 14. szerda
Tibor
A Nap kel 06:00-kor,
nyugszik 19:41-kor.

Holnap
Anasztázia, Tas
napja lesz.

Facebook like box

Facebook Like Box

Táncos lábak, szorgos kezek találkozója

2019. július 22., hétfő, Közélet

Hétfőn kezdődött és pénteken kiállítással, előadással ért véget a kézdivásár­helyi Turóczi Mózes-iskolában a hetedik alkalommal megszervezett néptánc- és ­kézművestábor.

  • A szerző felvételeA szerző felvétele

A hatvanöt résztvevő zöme a céhes város általános iskoláinak I–IV. osztályos tanulója volt, de lemhényi, torjai és uzoni résztvevő is akadt. Ketten az Egyesült Királyságból érkeztek. A legfiatalabb résztvevő ötéves volt. László Mária táborvezetőtől megtudtuk, hogy a kézműves-tevékenységeket – gyöngyfűzést, quillingtechnikát, gyapjútárgyak készítését, szövés-fonást, kreatív műhelyt – kézdivásárhelyi tanítónők, tanárok – Csillag Mónika rajztanár, Sidó Xénia Helga biológia szakos tanár, Kaján Klára tanítónő, Cserei Izabella óvónő, Árok Szilvia tanítónő és Karsi Mária tanítónő – vezették, akiknek munkáját Torjáról Torzsa Ibolya tanítónő és két önkéntes diáklány, Kaján Rebeka tizenegyedikes és Demkó Hanna hetedik osztályos tanuló is segítette. A táncoktató Horváth Tas koreográfus volt, az élő zenei kíséretről pedig Sikó-Barabási Zselyke hegedűs gondoskodott; segítőjük Mátyás Ibolya tanítónő volt. A tábor naponta 9-től 13 óráig tartott, kétórás váltással, amíg a hatvanöt gyermek fele táncolt, addig a másik fele kézműves- és kreatív tevékenységet folytatott. A zárónap délutánján a szülők, nagyszülők és hozzátartozók megnézték a gyermekek által betanult táncokat. A tábor közös fényképkészítéssel ért véget.

https://www.3szek.ro/load/cikk/124880/tancos-labak-szorgos-kezek-talalkozoja-kezdivasarhely

 


https://www.hirmondo.ro/eletmod/cseperedo/kreativitas-vetelkedo