FIGYELEM - ATENTIE

Attention

 

 

 

https://isj.educv.ro/depunere-cereri-Euro-200

 

Felhívás! A Covid-19 vírus terjrdésének meggátolasa érdekében megkerjük önöket, hogy bármilyen jellegű igazolást igényelnek írjanak az iskola e-mail címére turoczi_mozes@yahoo.com és a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk. Amennyiben e-mail-ban nem megoldható, telefonon értesítsék az osztályvezető pedagógust a problémáról.

 Megértésüket köszönjük
Kedves szülők! A Szülőföldön Magyarul pályázati borítékokat az iskolakezdést követően adjuk át, értesítjük az átadások időpontjáról.Mindenkinek egészséget, békességet,türelmet kíván a Turóczi Mózes Iskola vezetősége.

LOGIN - BELÉPŐ

2021. április 14. szerda
Tibor
A Nap kel 06:00-kor,
nyugszik 19:41-kor.

Holnap
Anasztázia, Tas
napja lesz.

Facebook like box

Facebook Like Box

    2020. febr. 22-én megszervezett Fürkész helyesírási és nyelvhelyességi verseny megyei szakaszán Veres Edina, a Turóczi Mózes Gimnázium IV.A osztályos tanulója, I. helyezést ért el.

Felkészítő tanítónő: Árok Szilvia

 

AROK SZILVIA 2020

 

 


Szabó Kati a Turócziban

Szabó Kati a Turócziban

Amint arról már hétfőn beszámoltunk, pár napig ismét szülőföldjén tartózkodik Szabó Kati többszörös olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász, aki amellett, hogy részt vett a Nemzetközi Rendőrszövetség első ízben Háromszéken megtartott találkozóján, több megyebeli iskolát is felkeres.

Tegnap a legendás tornász a kézdivásárhelyi Turóczi Mózes-iskolába látogatott el, az intézmény tornatermében közel ötszáz diákkal és pedagógussal találkozott. A tornászcsillagot Tamás Sándor, a megyei tanács elnöke és Fejér László Ödön szenátor kísérte el, Katit Voloncs Mária iskolaigazgató üdvözölte, majd levetítettek egy, a pályafutását összefoglaló rövid filmet.

A tornászcsillagot Tamás Sándor is méltatta, elmondva, hogy Szabó Kati a legsikeresebb magyar ajkú erdélyi sportoló, aki dicsőséget szerzett közösségének is. Ezt követően a Franciaországban élő sportoló válaszolt a gyerekek kérdéseire, beszélt a gyerekkoráról, a családjáról, a kedvenc tornaszeréről, a gerendáról, Nadia Comăneci-csel való kapcsolatáról. Azt is elmondta: ha újrakezdhetné az életét, akkor is ezt a pályát választaná, de arra törekedne, hogy mindent jobban csináljon!

A sportoló – aki a találkozó végén képeslapokat dedikált – ma a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium diákjaival találkozik, csütörtökön pedig Brassó megyei iskolákba látogat.

 

 

 


A kézdiszentkereszti Trefán Leonárd Általános Iskolában 2019 május 9-én megszervezett Kisiskolások Népdalvetélkedőjének körzeti szakaszán iskolánkat Pálházi Bíborka (I. A) és  Bota Andrea (II. B) tanulók képviselték, mindketten II. helyezést értek el korosztályukban. Szívből gratulálunk eredményeikhez !

2019 SZEKELYRUHA ANDREA resize

 


2019. március 2-án, a  Római Katolikus hittanolimpia Kovászna megyei  szakaszát a Turóczi Mózes Gimnáziumban szerveztük meg. Az olimpián 172, V-XII. osztályos tanuló vett részt. Iskolánk tanulói közül Opra Hunor-Levente I. díjat szerzett, Hölczer Bernadett a IV. helyen, dicséretben részesült.

olimpia 2019 resize

 


 

2019. április 23-25. között Sepsiszentgyörgyön, a Székely Mikó Kollégiumban megrendezett magyar nyelvű Országos Római Katolikus Hittanolimpián  iskolánk tanulója, az ötödik osztályos Opra Hunor-Levente harmadik díjban részesült.

 

diploma átvétele

 

diplomával

 

https://www.hirmondo.ro/eletmod/cseperedo/hittanolimpia-dijazottja/


 

2019. április 12-13. között  a Hívatások éve keretében, Marosvásárhelyen került sor a XI. erdélyi főegyházmegyei kreativitás-vetélkedőre.

Ezen a versenyen Csillag Eszter, iskolánk II. osztályos tanulója, nyolcvan pályázó közül az első helyezésben részesült.

 

thumbnail

 

thumbnail 1


 
2018 október hónap utolsó vasárnapján a Boldog Özséb Római Katolikus Plébánia Templomba megünnepeltük a szépkorúakat , akiket a Turóczi Mózes Gimnázium diákjai örvendeztettek meg a szép versekkel és kézimunkákkal. Egy szál virággal és a képeslapokkal még szebbé téve idősödő napjaikat. 
IMG_1169_resize.JPGIMG_1172_resize.JPGIMG_1183_resize.JPGIMG_1184_resize.JPGIMG_1204_resize.JPGIMG_1209_resize.JPGIMG_1216_resize.JPGIMG_1218_resize.JPGIMG_1228_resize.JPGIMG_4257_resize.JPGIMG_4258_resize.JPGIMG_4290_resize.JPG