FIGYELEM - ATENTIE

Attention

 

 

 

https://isj.educv.ro/depunere-cereri-Euro-200

 

Felhívás! A Covid-19 vírus terjrdésének meggátolasa érdekében megkerjük önöket, hogy bármilyen jellegű igazolást igényelnek írjanak az iskola e-mail címére turoczi_mozes@yahoo.com és a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk. Amennyiben e-mail-ban nem megoldható, telefonon értesítsék az osztályvezető pedagógust a problémáról.

 Megértésüket köszönjük
Kedves szülők! A Szülőföldön Magyarul pályázati borítékokat az iskolakezdést követően adjuk át, értesítjük az átadások időpontjáról.Mindenkinek egészséget, békességet,türelmet kíván a Turóczi Mózes Iskola vezetősége.

LOGIN - BELÉPŐ

2021. április 14. szerda
Tibor
A Nap kel 06:00-kor,
nyugszik 19:41-kor.

Holnap
Anasztázia, Tas
napja lesz.

Facebook like box

Facebook Like Box

ISKOLAI ESEMÉNYEK

ISKOLAI ESEMÉNYEK

    2020. febr. 22-én megszervezett Fürkész helyesírási és nyelvhelyességi verseny megyei szakaszán Veres Edina, a Turóczi Mózes Gimnázium IV.A osztályos tanulója, I. helyezést ért el.

Felkészítő tanítónő: Árok Szilvia

AROK SZILVIA 2020


Szabó Kati a Turócziban

Szabó Kati a Turócziban

Amint arról már hétfőn beszámoltunk, pár napig ismét szülőföldjén tartózkodik Szabó Kati többszörös olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász, aki amellett, hogy részt vett a Nemzetközi Rendőrszövetség első ízben Háromszéken megtartott találkozóján, több megyebeli iskolát is felkeres.

Tegnap a legendás tornász a kézdivásárhelyi Turóczi Mózes-iskolába látogatott el, az intézmény tornatermében közel ötszáz diákkal és pedagógussal találkozott. A tornászcsillagot Tamás Sándor, a megyei tanács elnöke és Fejér László Ödön szenátor kísérte el, Katit Voloncs Mária iskolaigazgató üdvözölte, majd levetítettek egy, a pályafutását összefoglaló rövid filmet.

A tornászcsillagot Tamás Sándor is méltatta, elmondva, hogy Szabó Kati a legsikeresebb magyar ajkú erdélyi sportoló, aki dicsőséget szerzett közösségének is. Ezt követően a Franciaországban élő sportoló válaszolt a gyerekek kérdéseire, beszélt a gyerekkoráról, a családjáról, a kedvenc tornaszeréről, a gerendáról, Nadia Comăneci-csel való kapcsolatáról. Azt is elmondta: ha újrakezdhetné az életét, akkor is ezt a pályát választaná, de arra törekedne, hogy mindent jobban csináljon!

A sportoló – aki a találkozó végén képeslapokat dedikált – ma a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium diákjaival találkozik, csütörtökön pedig Brassó megyei iskolákba látogat.

 


„Erdő, mező, hegy, völgy, falu – minden mesél itt. A mesék földje ez – csuda-e, ha szép csendesen mesemondóvá nő a gyermek?"   Benedek Elek

2016 október 14-én a kézdivásárhelyi Turóczi Mózes Általános Iskola szervezte meg a Kriza János Mesemondó verseny körzeti fordulóját.
KRIZA JANOS MESEMONDO
 

Képregénypályázat az Alma Programhoz

Iskolán diákjai megnyerték a Kovászna Megye Tanácsa által meghirdetett Alma projekt nevű pályázatot. Diákjaink nagyon örültek a nyereménynek. 

Alma_Program_1.JPGAlma_Program_2.JPGAlma_Program_3.JPGAlma_Program_4.JPGAlma_Program_5.JPGAlma_Program_6.JPG


 

Pe data de 18.10.2016 în perspectiva sărbătorii zilei de 25 Octombrie - Ziua Armatei Ramâne, Biroul Informare Recrutare din cadrul Centrului Militar Județean Covasna în colaborare cu Batalionul 22 VM  ”CIREȘOAIA” Sfântu-Gheorge, cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Covasna, a organizat Evenimentul ”Ziua Armatei Române în Şcoli”.

 

 


2016. május 12-én iskolánk III.B, IV. A és előkészítős A osztályos tanulói részt vettek a kézdiszentkereszti iskolában megszervezett körzeti népdalvetélkedőn.
Az előkészítő A osztályból Szakács Anett II. díjat szerzett.
A III.B osztályból Fülöp Huba és Szabó Szilvia szintén II. díjat kapott, illetve Fábián Edina III. díjat.
A IV. A osztályból Dobrea Alexandra II. díjat míg András Ünige-Ágnes és Fábián Boglárka III. díjat hozták el.
Gratulálunk a résztvevőknek!

NEPDALVERESENY_KEZDISZENTKERESZT_1.jpgNEPDALVERESENY_KEZDISZENTKERESZT_2.jpgNEPDALVERESENY_KEZDISZENTKERESZT_3.jpgNEPDALVERESENY_KEZDISZENTKERESZT_4.jpg

 


 

  Iskolánkban sok tehetséges, kreatív gyerek van. Fantáziadús képeket alkotnak minden egyes rajzórán. Öröm rájuk nézni, ahogy beleélik magukat a munkába. Ezáltal minden gyerek kifejezheti önmagát.

 

  Mulți copii din școala noastră sunt talentați și foarte creativi. Lucrările lor sunt pline de fantezie. Mă bucur când îi văd, cu câtă pasiune lucrează în timpul orelor. Aici fiecare copil își poate exprima identitatea.

RAJZORAN-ORA_DE_DESEN_1.jpgRAJZORAN-ORA_DE_DESEN_2.jpgRAJZORAN-ORA_DE_DESEN_3.jpgRAJZORAN-ORA_DE_DESEN_4.jpg

Attachments:
Download this file (Emléklap Kríza János.pdf)Emléklap Kríza János.pdf[ ]388 kB230 Downloads2016-10-19 14:40
Download this file (Oklevél Kríza János.pdf)Oklevél Kríza János.pdf[ ]386 kB208 Downloads2016-10-19 14:39