To Top

A Bethlen Gàbor Alapkezelő Zrt. 2021 évi külhoni tàmogatàsra vonatkozó pàlyàzat

A Turóczi Mózes Egyesület sikeresen pályázott a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. évi külhoni támogatására vonatkozó pályázatán. A támogatás értéke 6OOOOO forint volt, és lehetővé tette a Turóczi Mózes Gimnázium természettudomány laboratórium felszereltségének kibővítését.


Mivel a biológia, fizika, kémia oktatás egyik alapja a szemléltetés, ezért a beszerzett laboratóriumi eszközök lehetővé teszik a tanórák tanítási- oktatási céljainak megvalósítását a pedagógusok számára. A természettudományok oktatása heti egy vagy két órában valósul meg az V-VIII osztályokban és heti egy alkalommal az elemi osztályokban. A 10 darab mikroszkóp 40x, 100x, 400x nagyítást tesz lehetővé, led világítással működik vagy AA ceruzaelemmel a szabadba is kivihető terepgyakorlat alkalmával. A rendelt mikroszkópokhoz tartozékok is járnak: 4 darab kész preparátum vagy készítmény(pollen, só, papucsállatka, szájüreg nyálkahártya metszet), 5 darab üveg tárgylemez, 1 darab csipesz, 1 darab szike, 1 darab műanyag Petri –csésze fedővel, 2 darab kémcső. Az V-VIII osztályos tanulók számára fontos eszközök a kész preparátumok vagy készítmények melyek a citológia, hisztológia, anatómia és botanika ismeretek elsajátításánál nélkülözhetetlen.

A 2 darab szett mindegyike tartalmaz 50 darab preparátumot melyek a növények és állatok országának számos képviselőjét, azok szerkezetének részeit tartalmazzák. A preparátumok mérete 25X76mm és egy jól zárható fadobozban vannak elhelyezve névlistával együtt. Szintén beszerzett eszköz a három darab szett, műanyag szerkezetű kész preparátum. A 12 tárgylemez mindegyike három mintát tartalmaz pl. szintetikus fonalak, gyógyszerek, vitaminok, gombák stb.

A modern oktatás elengedhetetlen eszközei a számítógépek, kivetítők, okostelefonok stb. Ezért volt szükség beszerezni egy digitális kamerát, amely csatlakoztatja a számítógépet a mikroszkóphoz. A kamera USB csatlakozóval van ellátva mely 1,5 m hosszú. A kamera használatának előnyei, hogy bonyolult kísérletek során, a kész preparátum megfigyelése lehetővé válik az egész osztály számára mivel nem szükséges várakozni a minta megfigyelésére, mert ez kivetíthető és a kép le is menthető a számítógépre. A preparátumok elkészítéséhez elengedhetetlen fogyóeszköz a fedőlemez, mely üveg alapú 18x18 mm nagyságú.

Search

      MIKEWEB1           ©  Mike Web        Flag Counter

ŞCOALA GIMNAZIALĂ TURÓCZI MÓZES

© All Rights Reserved

 

Sign in to your account