To Top

Szabó Kati a Turócziban

SZABO KATIPár napig ismét szülőföldjén tartózkodik Szabó Kati többszörös olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász, aki amellett, hogy részt vett a Nemzetközi Rendőrszövetség első ízben Háromszéken megtartott találkozóján, több megyebeli iskolát is felkeres.

Tegnap a legendás tornász a kézdivásárhelyi Turóczi Mózes-iskolába látogatott el, az intézmény tornatermében közel ötszáz diákkal és pedagógussal találkozott. A tornászcsillagot Tamás Sándor, a megyei tanács elnöke és Fejér László Ödön szenátor kísérte el, Katit Voloncs Mária iskolaigazgató üdvözölte, majd levetítettek egy, a pályafutását összefoglaló rövid filmet.

A tornászcsillagot Tamás Sándor is méltatta, elmondva, hogy Szabó Kati a legsikeresebb magyar ajkú erdélyi sportoló, aki dicsőséget szerzett közösségének is. Ezt követően a Franciaországban élő sportoló válaszolt a gyerekek kérdéseire, beszélt a gyerekkoráról, a családjáról, a kedvenc tornaszeréről, a gerendáról, Nadia Comăneci-csel való kapcsolatáról. Azt is elmondta: ha újrakezdhetné az életét, akkor is ezt a pályát választaná, de arra törekedne, hogy mindent jobban csináljon!

A sportoló – aki a találkozó végén képeslapokat dedikált – ma a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium diákjaival találkozik, csütörtökön pedig Brassó megyei iskolákba látogat.

Search

      MIKEWEB1           ©  Mike Web        Flag Counter

ŞCOALA GIMNAZIALĂ TURÓCZI MÓZES

© All Rights Reserved

 

Sign in to your account